Partygrime


Over Partygrime

Math Hermans

Math Heckmans

Ik ben Math Heckmans en woon in Zuid Limburg. In 1990 ben ik begonnen met schminken. Eerst voor de dolle drie dagen, het jaarlijkse Carnaval.

Al snel werd er gevraagd of ik ook voor het theater zou kunnen schminken, en zo kwam er van het een ook het ander. Niet veel later kwamen er nog enkele toneelverenigingen bij.

Omdat er door TV bedrijven regelmatig een beroep gedaan wordt op toneelverenigingen rolde ik min of meer vanzelf in de TV wereld. Hier werkte ik mee aan diverse TV producties van L1 Televisie, maar ook voor de KRO en NCRV.

Daarnaast schmink ik voor de meest uiteenlopende gelegenheden zoals Halloween, Sarah & Abraham feesten, Kinderfeesten, school- en speeltuinfeesten, en maak ik Airbrush Tattoos, Glitter Tattoos en Choco Tattoos. Ook eigen ideeën voor Bellypaint en Bodypaint zijn bespreekbaar.

Cursussen en workshops

Steeds vaker werd er gevraagd of ik ook les gaf in schminken. Omdat de vraag zo groot werd ben ik aan deze wensen tegemoetgekomen. Ik ben begonnen met het opzetten van een praktijkgerichte cursus: Schminken voor het Carnaval, die doorspekt met tips uit de Theatergrime voor iedereen een vrij uitgebreide basis legt.

Zwijn grimeren

Later heb ik er nog een cursus aan toegevoegd: Kindergrime en Facepainting, die tegemoetkomt aan diverse wensen om bijvoorbeeld, met waterschmink, snel en eenvoudig kinderen te kunnen schminken maar ook hele gezichten te “facepainten.”

En dan zijn er nog de Workshops waarbij er een bepaald thema behandeld kan worden zoals bijvoorbeeld oud schminken of het leren vervaardigen van mooie Special FX (denk aan een Blauw oog, of kneuzingen, brandwonden, schaafwonden, een “mooie” snee maken)

Omdat ik niet adverteer maak ik tot nu toe uitsluitend gebruik van “mond tot mond reclame”. Door deze site hoop ik meer mensen nieuwsgierig te maken.

Kom kijken naar de vele foto’s, óók van cursisten en zie zelf wat er zo mooi is aan schminken. En wie weet, misschien slaat het “schminkvirus”ook op U over….

Als u een leuke reactie zou willen achterlaten in het Gastenboek mag dat natuurlijk. Graag zelfs.

Veel Plezier!

Copyright Math Heckmans